Kaveri- ja lukukoirat

KAVERIKOIRAT

Kaverikoiratoiminta on Kennelliiton organisoimaa vapaaehtoistoimintaa, jossa koulutetut ohjaajat ja heidän koiransa tarjoavat iloa ja mukavia hetkiä heille, joilla ei ole mahdollista pitää koiraa kotona.

Kaverikoirat vierailevat mm. palvelutaloissa, erilaisissa asumisyksiköissä ja tapahtumissa. Kaverikoirat tuovat monen mieleen iloisia muistoja, ne tuottavat lämpöä ja iloa ympärilleen.

Kaverikoirat ovat yli 2-vuotiaita kotikoiria, jotka ovat joko Kennelliiton jalostus- tai FIX-rekisterissä. Koirat ottavat kontaktia vieraisiin ihmisiin ja tulevat hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Koirille suoritetaan soveltuvuuden arviointi. Ohjaajan pitää olla yli 18 v ja Kennelliiton jäsen.  Hänen on tultava toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Ohjaajat koulutetaan Kennelliiton kurssiohjelman mukaisesti. Kaikki Suomen Kaverikoirat noudattavat samoja ohjeita ja sääntöjä.

Kaverikoirat tunnistaa oranssista huivista ja ohjaajat nimikyltistä.

Lisätietoja kaverikoiratoiminnasta löydät https://www.kennelliitto.fi/koirat/kaverikoirat


LUKUKOIRAT

Kennelliiton lukukoiratoiminta on eläinavusteista vapaaehtoistoimintaa.

Lukukoirat työskentelevät lähinnä kirjastoissa.

Lukukoira kuuntelee lukijan lukemista puuttumatta virheisiin, moittimatta, antamalla lukijalle mahdollisuuden keskittyä ja nauttia lukemisesta.

Lukukoiran tulee olla yli 2-vuotias perusterve, luonteeltaan lukukoiratoimintaan soveltuva koira, joka on joko Kennelliiton jalostus- tai FIX-rekisterissä. Myös lukukoirat arvioidaan ennen kuin ne pääsevät mukaan toimintaan. Ohjaajan on oltava täysi-ikäinen ja Kennelliiton jäsen. Lukukoiraohjaajan on suoritettava Kennelliiton lukukoirakurssi.

Lukukoiran tunnistaa keltaisesta huivista ja ohjaajan nimikyltistä.

Lisätietoja lukukoiratoiminnasta löydät https://www.kennelliitto.fi/koirat/lukukoirat


Uudenmaan kennelpiirin kaverikoiravastaava ja lukukoirayhteyshenkilö

Alueellinen kaverikoiravastaava

Uudenmaan kennelpiirin kaverikoiravastaava 
Tiina Weckman 
umkaverikoirat@gmail.com  

Uudenmaan kennelpiirin lukukoirayhteyshenkilö
Raimo Tuikka
rtuikka@icloud.com

Jaoston koollekutsuja
Auli Kiminki 
auli.kiminki@gmail.com